Especial Navidad en Ser Saludable

Por J. M. Mulet, el 30 diciembre, 2015. Categoría(s): Audios • Cadena Ser • Divulgación • Perder Peso • Radio Valencia • Sara Tabares • Ser Saludable ✎ 4

Comparto la entrega especial de Navidad de mis colaboraciones mensuales en «Ser Saludable» el espacio que dirige Sara Tabares, en «Hoy por Hoy, Locos por Valencia» el espacio de mediodía de Radio Valencia. En esta ocasión hablamos de la ciencia de perder peso junto con el resto de colaboradores habituales del programa, mis amigos Julio Basulto y Jorge García.

Y recuerdo que sigo publicando semanalmente en Sabemos Digital y cada dos semanas «Historias de la Comida» en El Pais Semanal.4 Comentarios

 1. Acaban de comentar en la SER (24 de diciembre de 2015) que los omega 3 son un timo. Como persona con síndrome metabólico y antecentes de coronariopatía isquémica que ya sigue la terapia completa para este tema, les hago la siguiente pregunta: es verdad o no que altas dosis de EPA+DHA actúan por un mecanismo complementario y diferente al de la terapia convencional.

 2. He perdido 23-24 kg. Después de leer el libro del profesor Mulet probé sus consejos. Empece a comer de forma equilibrada y en cantidades razonables, con ejercicio moderado( elíptica 40»). He comido carne, pescado, verduras, pocos hidratos, frutos secos, fruta, leche. Carne roja también, està muy buena. Me ha costado 4 meses. Creo. Disciplina militar, eso si. Nada de dulces ni snaks.
  Un saludo.

 3. Aquestes festes de Nadal he llegit d’una tirada els llibres «comer sin miedo» i “medicina sense enganys». M’han agradat molt sobretot perquè fa prevaldre els criteris del mètode científics en tot moment. Hi ha, però, una parell de coses, del primer llibre, que m’agradaria comentar. La primera observació és que el iogurts, a partir de l’aprovació del “RD 176/2013, de 8 de marzo, por el que se derogan total o parcialmente determinadas reglamentaciones técnico-sanitarias y normas de calidad referidas a productos alimenticios” ja no caduquen sinó que tenen “data de consum preferent” . Què ha passat? Particularment penso que s’estan aplicant uns criteris que haguessin sigut totalment vàlids per als iogurts que mantenien els bacteris vius quan es comercialitzaven ( per simple competència era molt difícil que, un cop establerta i desenvolupada la flora del iogurt, poguessin estar colonitzats per altres bacteris patògens i els canvis organolèptics que el creixement bacterià provocaven eren un excel•lent indicador de que el producte ja no era comestible) a un conjunt de productes làctics que ja no tenen aquesta protecció ( si bé és cert que es pasteuritzen i que aquest és un excel•lent sistema de conservació però es perd la protecció de la competència i sobretot dels canvis organolèptics). Com ho veu ? per què aquest canvi de criteri i quines conseqüències pot tenir per la nostra salut?
  El segona observació és que he trobat a faltar comentaris més exhaustius sobre els aliments funcionals i enriquits, que solament anomena al final del llibre i d’una manera quasi de passada. Tots són tan bons com anuncien les marques ? i tenen beneficis demostrats? Hi ha estudis científics que en verifiquin els seus efectes? és un tema que m’ha quedat curt.
  Moltes gràcies pels seus llibres i pel seu temps

  1. Gràcies per la puntualització sobre els iogurts. Respecte a la part final, la vaig tractar de forma ràpida ja que havia arribat al màxim de pàgines recomant per l’editor. Igual ho deixe per un proper llibre.

Deja un comentario

Por J. M. Mulet, publicado el 30 diciembre, 2015
Categoría(s): Audios • Cadena Ser • Divulgación • Perder Peso • Radio Valencia • Sara Tabares • Ser Saludable